tiistai 1. tammikuuta 2013

Paluu tulevaisuuteen

Mitä pitemmäksi kirjoitustauko venyi, sitä korkeammaksi kasvoi kynnys uuden postauksen julkaisemiseen. Siitäkin huolimatta, että pitkin kesää ja syksyä olisi ollut monenlaista "asiaakin"... ja nyt en enää edes muista, mitä kaikkea pitikään kirjoitella. No, yksi viime kesäinen projekti sentään tuli mieleen eli mummon lipaston "uusi ilme". Lipastossa ei sinänsä ollut mitään vikaa (paitsi että yksi vedin oli rikki), mutta se ei vaan sopinut mummon huoneen värimaailmaan. Tällainen se oli ennen:
 
 
Äidin kanssa sitten otettiin pensselit käteen ja maalattiin lipasto hentoisen vaaleanpunaiseksi. Ensin väri näytti lähes valkoiselta, mutta kuivuessaan sävy tuli paremmin esiin. 
 
 
Ihan söpö siitä tuli. Ongelmaksi muodostui sitten vaan nuo vetimet... tässä niiden virkaa toimittaa solmulla varustetut kanttinauhan pätkät : ) Miten vaikeaa voi olla löytää tästä maasta nättejä vetimiä, kysyn vaan. Erikoisliikkeestäkään ei apua löytynyt, eikä kotimaisista nettikaupoista. Erilaisia malleja on jo ostettu ja tilailtu, mutta mikään ei ole vielä miellyttänyt ja palautukseen on pistetty kaikki. Ulkomaisista nettikaupoista ja Ebaysta voisi löytyä kivoja, mutta vielä en ole arvannut tilata, kun ei sitä sitten tiedä, miltä ne "livenä" näyttää.
 
Ja mitä tästä kaikesta opimme. Mainoksissa yms. maalaaminen näyttää aina niin helpolta ja kätevältä, mutta ei se ihan niin helppoa ollutkaan saada aikaiseksi tasaista pintaa ilman pensseliraitoja. Tai ehkä mä vaan olen tumpelo tai liian kriittinen. Tästä projektista viisastuneena en sitten ryhtynytkään entisöimään yksiä vanhoja tuoleja, jotka ovat kauan jo odottaneet uutta elämää, vaan turvauduinkin ammattilaisen apuun. Verhoilijan ja puusepän käsittelyn jälkeen tuolit ovatkin tosi hienot, voinkin esitellä ne, kunhan saan kuvat otettua.
 
Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja: