lauantai 7. elokuuta 2010

Ajokortti ja rekisteriote!

Yksi syy laiskanpuoleiseen blogin päivittämiseen paljastui nyt. Päätin hankkia ajokortin näin vanhoilla päivilläni! Kevään ja kesän aikana olen siis keskittynyt pääasiassa autokoulun käymiseen ja siitä selvittyäni auton hankintaan. Siinä sitä onkin ollut blondilla puuhaa.

Vuosikausien (paremminkin vuosikymmenien, hah) vatvomisen jälkeen ajattelin, että jos en nyt ajokorttia hanki, niin tuskin sitten koskaan. Ja kun näin mainoksen vain naisille suunnatusta kurssista ja autokoululla sattui olemaan sama nimi kuin leikkikoululla, jossa lapsena kävin, niin päätös syntyikin helposti. Autokoulu Lilliputissa meitä oli viiden urhoollisen naisihmisen ryhmä. Teoriatunnit sujuivat leppoisasti samanhenkisessä porukassa. Päätimme, että sitten kun kaikki ovat kortin saaneet, pidämme "kokoontumisajot". Ajotunnit olivat aluksi kauhun paikka... tai miten niin aluksi, melkein koko ajan olin suht paniikissa, kun ratin taakse jouduin, vasta ihan loppuvaiheen ajotunneilla opin ottamaan rennommin. Onneksi ajo-opettajani oli kuitenkin tosi rauhallinen, kärsivällinen ja mukava. Vähän jouduin ottamaan lisäajotunteja, kun edistyin hitaanlaisesti, mutta se kannatti, koska pääsin kuitenkin inssistä läpi ensimmäisellä yrittämällä, wuhuu!

No, sitten alkoikin hurja autonmetsästys, jotta pääsisin mahdollisimman pian omatoimisesti harjoittelemaan ajamista. Kolmen viikon etsintöjen jälkeen ja kavereiden avustuksella (kiitos kaikille!) päädyin käytettyyn VW Poloon, jonka kanssa olen nyt viikon ajan ja 500 km verran totutellut yhteiseloa. Vähän säätämistä meikäläisen ajaminen vielä on, mutta pikku hiljaa tässä oppii lisää... ehkä... toivottavasti. Pahoittelut kaikille, jotka joutuvat kärsimään töpeksimisestäni liikenteessä : )

Tässä siis uusi leluni:

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Nilla! Ei muuta kuin rattia vääntämään. Harjoitus tekee mestarin. t. eila